Gamla bruket i Åtvidaberg

En trevlig resa till Östergötland

Förra veckan styrde vi kosan mot natursköna Åtvidaberg i Östergötland för att hälsa på en av våra leverantörer Wittzell Design som tillverkar konferensbordsskivor, bordsskivor, specialsnickerier etc.under varumärket Idealskivan.
Daniel Wittzell, ägare och VD tog emot oss för en rundtur på företaget som består av fyra personer inklusive Daniel själv.Företaget är över 60 år gammalt men Daniel Wittzell tog över som ägare år 2007.

Företaget finns i numera nedlagda Facit kontorsmöblers gamla brukslokaler så tillverkningen andas också mycket nostalgi. Lokalerna ligger på ca:800 kvm och Wittzell Design har en modern maskinpark att tillgå.

Tillverkning av bordsskivor

Så här tillverkas våra fina bordsskivor hos Wittzell Design AB
Vi fick följa tillverkningen av en bordsskiva från råämnet, en fanerad rektangulär MDF-skiva som sattes upp i den cnc-styrda maskinen som fräser ut skivans form och också fräser kantens profil på skivan, efter detta skall ytan putsas och rengöras.

Efter detta moment bär det av in i lack-boxen där flera lager lack läggs på, sen kommer torkning och avsyning innan skivan är färdig för emballering och transport.

Det var mycket intressant att se tillverkningen som trots en hel del maskinell inblandning fortfarande kräver god hantverksskicklighet.

För våra kunders räkning har Wittzell Design tillverkat många fina konferensbordsskivor, alltid med hög finish och med olika ytor, alla vanliga och också ovanliga fanérsorter finns t.ex bok, björk,
ek, teak, valnöt etc.

Vid laminering används ofta Formica och Polyrays produkter med otaliga laminat bland annat dekorlaminat med mönster, färgade laminat med glänsande yta och någon gång till och med metall-laminat.

Se produktbilder på www.idealskivan.se

Kom gärna till oss på Företagsmöbler så tar vi i samarbete med Wittzell Design fram ett konferensbord som blir unikt bara för er!

Vi på Företagsmöbler tackar Wittzell Design för att vi fick komma och hälsa på i Åtvidaberg.

Bengt Stange och Johan Pernehagen