Interiörbild från Toplux:s utställning

Häromsistens var vi och hälsade på ännu en av våra leverantörer, denna gång i vårt östra grannland där vi träffade delar av Team Toplux.

Toplux som är en av våra leverantörer av främst kontorsstolar men också planmöbler och konferensstolar.

Kontorsstolarna som Toplux levererar är bl.a våra storsäljare Optimum Z och Team 30 som är riktiga kvalitetsstolar till ett fördelaktigt pris.

Vi blev mycket väl mottagna av SEO Roger Lohman en mycket driftig och varm herre som förutom sitt engagemang som företagsledare också är kapten i finska armén och han har också ett förflutet som seglingsinstruktör i Karibien.

Roger visade oss Toplux:s 3500 kvm stora lokaler strax utanför Helsingfors, av denna yta så är ca 1000 kvm utställning och en mycket smakfull sådan också.

På utställningen visas alla Optimum,Fleximum,Team och Indy-modeller tillsammans med HÅG:s och RBM:s möbler då Toplux och HÅG Finland är samma bolag och som enda bolag importerar och säljer sina egna modeller samt HÅG:s och RBM:s produkter via återförsäljare i Finland, Estland, Lettland, Litauen, Ryssland, Vitryssland, Ungern och Ukraina.

Efter visningen blev vi bjudna på en härlig lunch och fick då också träffa Nina som är marknadsassistent och Tapse och Mikko som sköter lager och utleveranser, mycket trevliga människor allihop, något som vi kände genomsyrade hela företaget Toplux, det råder en fin familjestämning hos dem.

Läs mer om vår leverantör av kontorsstolar

Toplux startades 1984 då med belysning som inriktning , kontorsstolar kom med i bilden 1997 och då försvann belysningsdelen rätt snabbt efter det.
Bolaget ägs till 75% av en isländsk intressent och resterande 25% av ledningsgruppen Roger,Jan,Teemu och Tuomo.
Kontorsstolarna designas i Finland och legotillverkas enligt europeiska normer (EN 1335) i en av världens största fabriker för kontorsstolar i Taiwan, fabriken tillverkar i stort sett alla detaljer själva utom tygerna.

Aluminiumdetaljerna i t.ex stolskryssen tillverkas av återvunnet aluminium och plastdetaljerna tillverkas av återvunnen plast till den grad det är tekniskt möjligt.
Plasterna är giftfria och inga tungmetaller finns i tillverkningen.

Fabriken i Taiwan exporterar också stora mängder stolar till USA och Japan.

Toplux har alltid mer än 3000 stolar och ett stort urval av planmöbler ur Economy-serien på lager för snabba leveranser.
Toplux är en av de ledande kontorsstolsaktörerna i Finland och av omsättningen går 40% på export

Allt försäljning sker via återförsäljare, aldrig till slutkund.

Vårt besök avslutades med sightseeing i vackra Helsingfors genomförd av Roger Lohman själv då vi fick se och höra mycket intressanta saker och anekdoter som troligtvis inte är med på en vanlig sightseeing-tur.

Efter turen bjöds vi på lunch på den ryska restaurangen Bellevue där vi åt Zakuska som består av ryska delikatesser bl.a saltgurka som doppas i honung och smetana,mycket spännande och god kombination därefter prövade vi fältmarskalk Mannerheims favorit till snapsen, köttfärs blandat med ansjovis, potatismos,hackad saltgurka och hackade rödbetor.

Efter denna fina lunch blev vi skjutsade till båten som skulle ta oss hem till Stockholm

Vi tackar alla på Team Toplux för en mycket trevlig och intressant vistelse hos dem under dessa dagar!

Besök gärna Toplux:s hemsida www.toplux.fi

Johan Pernehagen och Rickard Franzén